Foredrag med psykologspesialist Joachim Haarklou

FAU stod som arrangør da Joachim Haarklou hadde et 2-timers foredrag for foreldre og ansatte ved Vestbygd oppvekstsenter nylig. På hans hjemmeside kan du lese om hans tankHaarklouer og teorier han har kommet fram til etter å ha jobbet med barn og unge i mange år:

http://www.haarklou.no/

Særlig barn som har hatt en dårlig start i livet, vil slite seinere med å kunne stole på andre. På bildet er det en modell som viser oss at barnet til høyre er helt avhengig av at moren t.v (det første året) og faren, ser barnet og sørger for en god relasjon, og der barnet har en trygg base. Derfra kan de så utforske verden. Den grønne klossen viser god relasjon og trygg tilknytning, og den røde viser en dårlig relasjon der barnet ikke opplever trygghet og forutsigbarhet. På bakgrunn av dette var han svært kritisk til at barn begynner for tidlig i barnehage.

Haarklou1

Hans hovedbudskap var at det er viktig å vise barn kjærlighet. Det kommer først og er helt grunnleggende. Oppdragelse og grensesetting ville han tone ned. Barn kan trenger bekreftelse; ikke pekefinger og kritikk. Det var viktig med «time-in» og ikke «time-out». Time-in kan være: Kom hit til meg når det blir vanskelig! Time-out kan være å gå på rommet sitt, eller å bli vist bort fra klasserommet.

Det var lett å følge med i det han sa, og alle kunne kjenne seg igjen i de forskjellige eksemplene og situasjonene han beskrev. Etter foredraget ble det åpnet for spørsmål og ytringer fra salen og de nærmere 20 frammøtte.

 

Tekst: Dagrun Olavsrud Anthonsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s