Om Vestbygda

IMG_0985

Vestbygd ligger i Lødingen kommune i Nordland, på Norges største øy – Hinnøya. Befolkningen er på 318 personer (2016), og på skolen i bygda er det 18 elever fra 1. til 10. klasse. Det er 8 barn i barnehagen. Bygda kan tilby variert natur, med en vakker skjærgård, fjell og smale fjorder – en perle for friluftsfolk, sportsfiskere og turgåere.

IMG_5726

Næringslivet i bygda består av landbruk, turisme, oppdrett, steinindustri og mange selvstendige næringsdrivende innen forskjellige bransjer. Det er to nærbutikker, begge med bensinstasjoner. I bygda finnes det mange gode tilbud allerede, men også plass til flere.

Det finnes også omsorgsboliger, kirke og en rekke aktiviteter for alle aldersgrupper. Det er idrettslag, husflidslag, kystlag, bygdeutvalg, seniordans og korps for å nevne noe.

Folkeferdet i Vestbygda er karakterisert av en åpen og hjelpsom ånd – i Vestbygda er alle gode naboer. Bor du her allerede eller skulle ønske deg et liv på landet, er det neppe mange steder som overgår Vestbygda når det kommer til å etablere seg på et nytt sted.