Bolig

Boligmarkedet i Vestbygda styres via jungeltelegrafen. Dette gir oss et aldri så lite problem, med et snev av ironi – kjenner du ikke til bygda, finner du ikke boliger her (om du i det hele tatt finner bygda en gang). Men så snart du har etablert deg her, oppdager du at det finnes mange muligheter, både i bolig- og arbeidsmarked.

Før man glemmer sitt gamle liv, pakker en koffert eller to, skaffer høner og kjøper seg et småbruk, kan det være greit å ha gjort seg litt kjent i sitt nye lokalsamfunn. Da kan du «prøvebo», eller som vanlige folk sier, leie et hus, og kjenne på stemningen, og dermed få tilgang til alle mulighetene vi som allerede bor her kjenner til.

I menyen øverst, under Tilflytting > Bolig, finnes en oversikt over de boligene som i dag er tilgjengelige i Vestbygda. Etterhvert som boligene blir kartlagt, blir de lagt ut her – alt fra omfattende restaureringsprosjekter til innflyttingsklare, moderne boliger. Ønsker du nettopp å prøvebo, er omsorgsboligene i Voje en god start. Disse leilighetene er fritt tilgjengelige for leie, med kommunen som utleier.

Har du bolig for utleie i korte eller lengre perioder av året? Vi vil gjerne høre fra deg, send en epost til vestbygd.bygdeutvalg@gmail.com!

Til sist en liten notis om fritidsboliger – Vestbygda er meget ettertraktet på dette feltet, og du kan regne med solid markedsføring når hytter legges ut for salg. Som følge blander ikke bygdeutvalget seg inn denne delen av eiendomsmarkedet. Prisnivået i boligmarkedet og fritidsmarkedet er også to forskjellige verdener.